Jan Kloeze (1959)

Curriculum vitae: de neerslag van een leven tot nu toe. Nadrukkelijk tot nu toe, want er kan nog veel veranderen. Gelukkig wel. Het is de rode draad in mijn leven, dat er veel verandert. Waardoor het levendig blijft en onvoorspelbaar. Daar houd ik van. Want er is niets te verliezen dat toch al verloren gaat.

Opleidingen

Atheneum, Fysiotherapie, Geschiedenis, Natuurgeneeskunde en Journalistiek.

Aanloop

Secretaris projectgroep jeugdhulpverlening, datamanager kankerbestrijding, leidinggevende gezondheidszorg, correspondent Deventer Dagblad, freelance journalist Automatisering Gids, eindredacteur Tijdschrift Administratie.

Ervaring

Hoofdredacteur Document Manager, hoofdredacteur Overheid Innovatief, hoofdredacteur a.i. Zorgmarkt, hoofdredacteur a.i. Tijdschrift Controlling, hoofdredacteur Gids voor Personeelsmanagement, hoofdredacteur BoardRoom ZORG, clusterhoofdredacteur MYbusinessmedia, hoofdredacteur Metaal en Techniek, hoofdredacteur CustomerFirst.

  

Ondernemer

Sinds 1998 werk ik vanuit Telltales, mijn bureau voor journalistieke producties, hoofd- en eindredactie. Vrijwel alle bovenstaande functies bekleedde ik als zzp’er. Ik koop (eind)redactie, fotografie, video, vormgeving, illustraties en soms zelfs druk en distributie in als dat onderdeel is van het contract dat ik sluit met de uitgeverij.

Coaching en opleiding

De veelzijdigheid in mijn achtergrond en ervaring blijkt ook een bron voor anderen te zijn. In vele functies werkte ik met web- en/of eindredacteuren die ik heb geholpen stappen te zetten in hun ontwikkeling. Een rol als coach is me op het lijf geschreven.

Corporate

Een keer of drie tot nu toe kreeg ik de kans om in opdracht strategische visie-documenten te schrijven. Mooie uitdagingen waren dat. Het was de kunst om op basis van diverse gesprekken, meerdere gesprekspartners en met behulp van jaarverslagen, brochures en andere bronnen tot een helder geschreven, goed gestructureerde visie te komen. Geen suffe powerpoint. Maar een echt verhaal! Met kop en staart. Waar mijn opdrachtgevers op boardroomniveau mee verder konden richting OR, toezichthouders of medewerkers.

Persoonlijk

Na vele omzwervingen van Noord-Brabant naar Friesland, naar Gelderland, naar Overijssel en Noord-Holland huur ik sinds februari 2015 een woonboot in Amsterdam. Soms bleef ik niet langer dan een jaar op dezelfde plek en nergens woonde ik langer dan negen jaar. Een huwelijk van bijna 25 jaar is een jaar of drie geleden beëindigd. Sindsdien ben ik weer alleen. Ik heb vrijwel al mijn bezittingen verkocht. Het voelt vrij en onafhankelijk, alsof ik opnieuw jong ben en zonder ankers. Natuurlijk zijn er verschillen met vroeger. Gelukkig wel. Ik weet nu dat het leven minder maakbaar is dan het lijkt als je jong bent en dat meebewegen met de levensstroom onvermijdelijk is. En ik ben als vader trots op een prachtige zoon die nu alweer 23 jaar oud is.

Attracties

Terwijl ik bovenstaande attracties in het pretpark van het leven bezocht - soms in mineur, soms in vertwijfeling, verdriet of in pijn, maar vaker met energie, met kracht, plezier en met overtuiging – ben ik behalve beroepsmatig ook voor mijn lol blijven schrijven. Op deze plek, genaamd telltalesmedia, in het onmetelijke universum van cyberspace laat ik proeven van beide zien.